Tuesday, May 17, 2011

keretaku dikhianati.....

17 mei 2011...keretaku keshayanganku dikhianati...wiwi, jangan sedey k.....aku tetap disisimu..maaf kerana aku telah menjadi punca...owh..wiwi..

ceh, starting yang x bole blah...hehe....hummm.penuh pancaroba plak rasanya hari ni...ingatkan hari ni tenang setenang air di kali... ;p  citernye bermula macam ni...aku tumpang tido kat uma membe aku, memang dia da maklumkan kat aku yang kawasan uma dia memang bermasalah ngan parking...parking x cukup..jadinya memang jadi kebiasaan la untuk block memblock kereta orang lain ni..aku pon semalam block la keta dot dot dot tu....nak buat cemane kan..kalo diorang nak kua, tolak aje la kete aku tu....aku x tarik handbrake pon....

then petang tadi masa aku ngan mebe aku nak p kua makan, saja la p kat kete aku tu jenguk kaba die....amatla terkejut di hati ni bila tengok tayar keretaku pancit....huhuhu..sedih campo bingung jap....dalam pale otak ni pikir...apa salah aku ye? memang la aku blok kete orang, tapi aku x tarik handbrake...bole je kalo die nak tolak kereta aku..mujur la boypren membe aku ni keje kat bengkel, bole la dia datang tengok n tolong pape yang patot...

tunggu punya tunggu punya tunggu...boypren die kata ada orang khianat ni....xde bocor apepon tayar tu...memang orang saja nak pancit la ni.. aku pon mula la sedey2 sket...nape die nak pancitkan tayar aku...kan aku x tarik handbrake?? da setel dia pasangkan tayar keta tu, kami pon analisis la apa yang menyebabkan kereta tu dipancitkan..rupe-rupenye....


v




v




v




v




v




v




v




v




v




aku letak gear tu kat P





patotnye aku kena la tukar kat N...aduu...sori la empunye kereta yang diblock..aku admit la tu kesalahan aku...nak buat cemane, aku terlupa yang tersangat lupa nak tukar gear tu...hehe...ampon....

xpela, aku pon dapat la pengajaran dan ingatan....len kali jangan la pikirkan handbrake je.....gear tu pon kena tengok skali..kalo x, ha ni la jadinye...nasib baik die pancitkan tayar je...buatnye die calarkan ke hape ke? humm....korang pon beringat-ingatla ye..

^_^

5 budak gojes:

Melur Jelita said...

Dasatttttt...tak pa..sabaq naaa

aneesz said...

thanx melur....hati2 juge ye.. :)

Arpiiz said...

len kali bawak motor je kalau tau tempat tu macam tu..hehe

Miss_Yanfie (,")(",) said...

kihkihkih....salah sendiri tu!!!
Seb bek org tu pancitkan tayar jer, buatnya dia buat lg teruk, haaaa...
Next time, just be carefull lorr...
^_______^

aneesz said...

arpiiz~ xde motor yg nak disewa..hehe

miss yanfie~ tu la.....salah sdri...ketuk kepala je la..hehehe