Wednesday, June 15, 2011

father's day




first of all, cik neesz nak ucap happy father's day kat sume ayah, abah, walid, baba, father, daddy, abi, papa dan apa jua panggilan untuk seorang bapa kat dunia ni. kalau ikutkan, sambutan hari bapa ni ialah pada hari minggu kedua bulan jun kan? tapi hari ni cik neesz nak ucap selamat hari bapa kat sume bapa2 di dunia ni...

especially to my beloved ayah yang banyak bagi nasihat, semangat, dorongan n contoh terbaik buat anakmu ni...yang selalu bersabar dengan karenah anakmu ini,,,terima kasih ayah...jasa ayah x terbalas walau dengan segunung harta dilambakkan di depanmu...belum puas rasanya bermanja dengan ayah...rasa macam diri ni budak2 lagi walopon da besar panjang.. sebab tu la aneesz x mau kawin lagi kot ayah!hehee...

mengikut pengamatan cik neesz, ramai anak perempuan yang rapat dengan bapa....x kurang jugak yang lebih rapat dengan ibunye...tapi bagi cik neesz, rasa-rasanya cik neesz ni lebih rapat ngan ayah, sebabnye dengan die cik neesz boleh mintak ape-ape je,,insyaAllah dapat,,jarang la dihampakan harapan dan kehendak anak sulung die ni..hehe...kalau dengan mak, agak susah sket bile mintak something,, dapat tu dapat, tapi ada rintangan dan halangan sket la..sebab tu kadang-kadang lagi suke mintak kat ayah je..faktor lain yang buat cik neesz rapat dengan ayah ialah die banyak bagi nasihat kat cik neesz, pastu die jarang marah,,tapi kalau da marah senyap la jugak cik neesz ni dibuatnye. bese la kan, aura bapa ni laen macam sket...sekali die marah, mencicit kite dibuatnye...tapi kalau mak marah sampai nak terkeluar anak tekak pon, kite dok tercongok jugak kat situ. macam la mak tu tengah bersyair. hehe..kesian mak. ampon mak.. (^_^)

tapi apa-apapun, hal-hal peribadi, bab-bab c dia yang bertakhta di hati cik neesz ni tetap la diberitahu kat my mum ..segan la plak nak stret kat ayah tros.. bile mak da jadi orang tengah yang sampaikan cite tu kat ayah, ha time tu la cik neesz tunggu ayah cik neesz bukak soalan atau pape yang die nak cakap. hehehh...strategi tu..

hummmm... untuk father's day kali ni agak special sket sebab tarikhnye bersebelahan dengan birthday ayah cik neesz. tengah dok pikir apa gift yang nak dibelikan untuk ayah kesayangan hamba nih. buat masa ni, aneesz doakan supaya Allah kurniakan kesihatan yang terbaik buat ayah, happy selalu dan bersabarla dengan karenah anak-anakmu ini...hehe...we love u ayah! for us, u r the best ayah in the world... (^_^)





TERIMA KASIH AYAH!

2 budak gojes:

aleen aiden said...

eh,hari ni ke hari bapa?hu3.nak laju2 send msj kat abah. ^_^

aneesz said...

hari2 pon hari bapa kan aleen? hehe....aneesz sje je wish cpt sbb 19 hb ni maybe aneesz x online... :)