Tuesday, June 21, 2011

keciknye atiiiii.....

huhh....skali lagi aku rasa keciiiiiiikk sangat ati dengan orang yang bergelar 'kawan' lah kononnye.  dari dulu lagi aku ni kalau berkawan, memang aku anggap orang tu sebagai kawan. tapi nape la kawan aku x anggap aku ni kawan dalam erti kata yang sebenar? mostly, masa agak2 susa, masa agak2 sedih, masa nak mntak tolong, mintak itu, mintak ini, pandai pulak cari aku. timbul pulak nama aku tu dalam kotak ingatan ataupun kat phonebook ye x? kalau ada pun yang bebetul ikhlas, ada la sket2. tapi dah tak boleh nak macam dulu, aku paham setiap orang masing2 ada tanggungjawab yg lagi besar bile da bertukar status.

slalu aku xtau berita gumbira kengkawan. slalu aku yg di belakang.... korang slalu kata korang kecik ati ngan org tu, org ni. abes, org tu org ni tu x pnah x kecik ati ngan korang ke? kalau dah nama pon berkawan, salah silap, gaduh2 manja tu biasa la. kalau rasa x puas hati, tegur elok2. jgn simpan kat hati. bawak kat mulut. depan mengaku kawan walhal sbenanye tidak.

xpela, sape la aku nak berkecik2 ati ni kan? laen la korang, hati korang x bole terjentik langsung. semoga kau bahagia dengan kehidupan kau sekarang dan selamanya. xkn aku nak berdendam pulak kan? kecik punya hal ni. aku cube la buat cam bese je. x payah nak sentap2, nak kecik2 ati, kan?

*fren list ada beribu, yang mana satu betul2 ikhlas denganku? ;(



Mood : down to earth. hoho


7 budak gojes:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

adat ler dalam berkawan...kejap baik kejap gaduh tapi yg pasti hati kena jaga kkk..

Miss_Yanfie (,")(",) said...

Wah...btol2 touching ni..
Sabar ye Cik Neesz..
Kat dunia ni, kawan mmg macam2 jenis, ada kawan utk time susah, ada kawan utk suka2.. tp nak cari yg btol2 kawan tu yg susah...

laDieS inTaN said...

aneesssssssssssssssss...........jgnlah terasa hati....mesti ngajuk ngan aku ek??????????? huhuhu..tak baek tau...tak niat pon nak kebelakangkan ko..tadi kbtln msg ngan wani & bru semabnag ngan mak aku psl nk jemput kengkawan..terus mak aku ckp jemputlah kawan2...ngan kawan2 laen sumer, mmg aku baru jemput pkai mesej jer..dah bersalin nie, tak bleh nk full concentrate kat fon..ader jer menda kena wat..hrp ko jgn kecik hati lagik yerp..tak baek tau..tulus ikhlas dari hati nurani aku nie..sumer kengkawan laen aku baru mesej..tak caya tanyer oren ngan nurul..aku forward msg sumer pda msa yg sma (^_^)

Arpiiz said...

sebab itu kena kawan secara berpada2, kalau terlalu sangat nanti susah nak berbaik semula..

aneesz said...

BSB~ yup, adat berkawan la kan kat dunia ni...cuma terkilan je dgn membe2 yg camni...anyway thanx sis! :)

miss yanfie~ touching ur heartbeat ke?haha.. yo la cik yana, kawan elok2 k...hehe

aneesz said...

ladies intan~ woihh ko ni buat aku gelak guling2 je la pepagi nih...hahaha.. untuk makluman ko, entry tu xde kne mngena ngan ko ye, susa payah je ko explain panjang2.tulus iklas dari ati aku gak ni...hihihh...aku tekecik ati ngan makhluk Allah yg da lame aku x jumpai je larh..bukan ko. ciss, malu plak aku..haha

apiiz~ xpela, biarkn je asalkn bahgie.... :)

laDieS inTaN said...

uish...selamat dennnn!!!! igtkan aku..fuhhh..boleh tarik nafas pnjg2,hehe...tenkiu dear :)