Thursday, April 2, 2015

Alhamdulillah.. Kenyang!




Hi!


Assalamualaikum dunia...










 
Menu pahangian kita malam ni... gulai tempoyak ikan patin, sambal belimbing hitam a.k.a sambal hitam ngan ulam-ulaman. Mabeles! 
 
 
Cukup untuk buat iols makan bertambah. Sambal hitam tu kalau masa bulan puasa wajib ada. Bersahur ngan sambal hitam, telur dadar makan ngan nasi panas-panas.. perhh wa cakap lu..
 
 
Husband yang sebelum ni tak pernah makan pon jadi addicted dengan sambal hitam nih. Haa baru hang tau sedapnya makanan orang Pahang ni.  Walaupun iols bukan orang Pahang tapi 19 tahun membesar kat sana cukup untuk buat tekak ni masyuk ngan menu diorang. Miss that cute little town...Memories..
 
 
Hmmm ..Stok sambal hitam da nak habis, pasni nak try buat sambal hitam by my ownself tapiiiiii versi tak letak belimbing besi. Guane tu? Hehehh... Resepi tu dapat daripada lecturer masa buat research sem lepas. Sambil-sambil blaja research, research la sekali cemane dia buat sambal hitam tanpa belimbing besi masa dia jamu kami lunch haritu. Hahaa..
 
 
Nanti kalau iols da cuba, iols share kat sini okeh?
 
 
Dear diary, babai...
 
 
 
^___^v


 

0 budak gojes: