Friday, March 11, 2011

CONTEST KISAH & LAGU

contest lagi! suke suke suke.....thanx nana sebab tag aneesz ye...hehehh...

humm..antara syarat-syaratnye ialah meletakkan ini :


okeh, sekarang aku da bole menceritakan pasal lagu dan kisah di sebalik lagu tu...

ada baaaaanyak lagu.....lagu melayu, lagu omputih, lagu arab.....memacam bahasa lagi la ada.....n da tentu la ada banyak lagu yang jadi feveret aku....untuk contest ni, aku pilih lagu dari Hazami - Sonata Musim Salju....hihii..jiwang ke? jangan la muntah ye.... meh dengar dulu cerita di lagu ni..ape ke kisahnya sampai terlekat aje kat ingatan aku ye? :)

Apa pun, meh dengar dulu lagu ni ye... 



Camni citernye....lagu ni dinyanyikan oleh incik pakwe aku masa dolu2....masa zaman nak tackle aku le...hihihh...masa tu aku keje kat nun di sebuah daerah yang terpencil....1st time keje da terus kena posting kat tempat tu..mungkin petanda untuk aku jumpe ngan die kot.. ;p

Setelah beberapa bulan aku keje kat situ, pada satu hari tu, ada officer suruh aku ngan housemate (shila) g kat hotel fully inn, XXX kul 5pm sebab dia nak pilih lagi sorang untuk join kumpulan nasyid ofis kitorang yang akan g pertandingan kat ibu pejabat.....kirenya die nak pilih antara aku ngan shila ni la....so, petang tu aku ngan shiela g la kat hotel tu.....aku ni malas je sebenanye nak join n aku berharap sangat la supaya si shila tu yang terpilih untuk kumpulan nasyid tu..

nasib baik....officer tu suruh shile masuk sebab baju yang diorang da beli untuk pertandingan tu muat untuk shila....legaaa aku..... pastu diorang pon berlatih....aku ni tercongok je la kat situ sebab nak balik xde transport pulak...terpaksa la tunggu jugak shila tu....aku xde la pay attention sangat kat nyanyian diorang tu...

sedar-sedar je diorang da berenti rehat......tengah aku sembang2 ngan shila n membe2 pompuan yang laen, tetibe telinga ni terdengar ada orang nyanyi lagu sonata musim salju tu...aku pon tengok la penyanyinye...'sape mamat ni? bleh tahan gak sore die'... pastu aku meneruskan aktiviti bersembang macam bese....tapi ekor mata ni rase cam mamat tu curik2 pandang aku je..ahh biar la

2,3 hari pas diorang punye pertandingan nasyid, mamat tu start hantar mesej....untuk berkenalan....katanya lagu yang dia nyanyi hari tu memang ditujukan untuk aku....hahaa....patot la tengok2 orang..ceh! nak kenal rupenye.....

haa itu la saje kisah aku dengan lagu ni... kire lagu ni lagu yang menghubungkan kitorang la...da la melodi die lembut je, mengusik hati i taw~ ahakzz! oke, korang bole muntah sekarang... ;p

wokey, my part da setel....sekarang aku nak tag diorang bertiga ni pulak....nak tau jugak kisah diorang n ape lagunye...hehe...

let's cekidaut!






~ kalau nak join, klik cik biela atau cik kamY okeh? ~

4 budak gojes:

Biela said...

wahh.. sweet2
gud luck n tq sbab join ye :D

aneesz said...

ur wlcome....
ala cite bese2 je...ada chance x? ;p

laDieS inTaN said...

tenkiu tag aku..nnt aku pikir'n lagu aper nk ditepek ek,hahaha

aneesz said...

pikir2 kan...dan selamat bramal...hehe