Tuesday, March 29, 2011

nak beli itu, nak beli ini

hari ini hari selasa.
tempat saya ada pasar malam.
saya nak pergi membeli then membelah.
ada macam-macam kat pasar malam.
saya sangat suka kerana ada banyak jenis makanan yang boleh membuatkan lemak dalam badan mendapat kawan baru (lemak baru).

hari ni saya nak beli bihun sup (sambal lebih, harga kurang,,boleh macik?)
pastu nak beli buah-buahan yang segar bugar.
pastu terasa macam nak makan kuih telinga kuali la. atau nama lainnya telinga...erm, mungkin saya x payah mention di sini. takut jadi isu pulak. ada jugak yang panggil denderam, atau peneram. ape2 la.
yang penting rupa kuih itu adalah seperti di bawah ini.

ehsan gugel

lagi, apa lagi yang saya nak beli ye.
nanti la i cekidaut kat pasar malam.
daa~

14 budak gojes:

Arpiiz said...

owh, namanya kuih telinga kuali, selama ni cuma tau makan je.hehehe

Mohamadazhan hjDesa said...

sedapnya tu...hehe

arwah tok selalu masak kuih tu..

♥e'in♥ said...

sedap2!!! lau dh kat psr mlm, mmg rambang mata nk beli byk mknn.. hehehe..

Miss_Yanfie (,")(",) said...

saya x suka kueh ni, sgt manis!!! wawawawawawa~

Anonymous said...

suka kuih tuh! tapi susah nak dapat wuwuwuwuw :(
missxheart.blogspot.com

aneesz said...

ramai jugak yang suke kuih ni rupenye ye.... :)

arpiiz~ kuih ni ada macam2 nama.. tapi yang glemer telinga kuali la.. hehe

azhan~ musti rindu buatan tangan arwah tok ni kan? xpela, lepaskn rindu yang kat kedai je.... :)

aneesz said...

e'in~ sedap kan? nyum nyum! ;D


yana~ yup, agak manis....tapi i suka kerangupannya...makan panas2...perghh ;)

aneesz said...

missxheart.blogspot~ meh datang beli kat pasar malam sentul....hehe

Cik Yana said...

Haaa! Kuih ni la yang cik Yana duk mengidam lame gile. Nak suruh org belikan, tak tahu name. Pastu kalau nak gi beli, nak tanye makcik yang jual tu pun tak boleh sebab tak tahu name. Akhirnya tahu jugak name kuih ni. Hehehe~

Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan :)

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

nana tak suka makan kuih nie..huhuhu

aneesz said...

cik yana~ oloh ciannye die...hehehee....skrg da tau nama kan..bole bg surat penghargaan kat aneesz la.. ;p


nana~ suka makan kuih ape? seri muka ke? patut la berseri je muka...x macam aneesz, gulap gulita..haha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

assalam, kat kg absb panggil kuih telinga hindu...

aneesz said...

ye btol2 BSB....atau telinga K....g

laDieS inTaN said...

aku tau dh ko klu g psr mlm, sumer b'selera..samalh ngan aku,hahaha..skrg kena kntrol mkn ler aku nie..klu x obes aku nnt,hahahah