Tuesday, March 15, 2011

hari ujian

assalamualaikum.....

lamenye x bukak blog...bizi ya robbi.....
nak tau aku buat ape sampai x sempat nak jenguk blog?
sile bace kalau nak baca ye... :)







12 MAC 2011 (SABTU)

Lepas bangun pagi je, mandi, breakfast (air smilo ngan roti ngan kerepek --> sebab malas nak goreng pape yang ada kat dapo tu..) n terus setelkan assg...
yang tu group project....so kami target nak setelkan before petang....sebab nak g cc lagi untuk print, beli kertas lutsinar tu utk cover page n bla bla bla untuk assignment tu......gedebuk gedebak siap la jugak assignment tu lebih kurang pukul 2.30 petang..
pastu kami pon bersiap la nak g makan pulak, pastu bole g print keje2 tu sume... ok, done by 4.30 petang.....
kendian, lepas lepak2 kat uma berborak-borak ngan c ekin, kami g cuci rambut kat saloon bawah apartment aku ni ha... pukul 6 petang baru balik rumah.....
kendian, perut ni lapa pulak lagi, makanya kami keluar lagi untuk g makan....
setel pukul 8 lebih camtu...

balik uma, mandi, solat pastu bace buku (kononnye) sebab esoknye ada test, quiz, pop quiz.. (mati den)
huh, korang ingt bole ke cover untuk banyak chapter dalam masa beberapa jam sebelum tido ni? hahahaaa....hampehhhhh....kul 11 kelopak mata ni da macam ditarik-tarik je untuk tutup.....
ha pastu aku pon tido la dengan jayanya.... esok punye quiz, test sume tu? hmmm esok baru pikir..






13 MAC 2011 (AHAD)

Pagi-pagi bute lagi aku ngan ekin da meredah embun demi menuntut ilmu...(chewahhh..) sampai kat puncak perdana pukul 7.45 pagi.....
makan dulu...baru la ada tenaga.....(baru la bole ngantuk...haha)
ok, kelas pertama pukul 8.30....ada test ye....including chapter 7-10....persediaan aku? zero to hero........
kelas kedua pulak pukul 10.30...ada test jugak....mujor chapter 4 je....persediaan aku? zero jugak.....
kelas ketiga pukul 2.15...haa yang ni macam2 ada.....ada test (1 jam including chapter pasal powerpoint), ada 3 speed typing test, ngan buat resume n cover letter yang mana perlu dihantar jam2 tu jugak! rasa macam nak request ngan doremon je.....nak ada tangan n otak banyak2 utk setelkn sume tu..grr! persediaan aku untuk yang ni? bole la jugak sket2..... tapi nasib baek la resume ngan cover letter tu da dilanjutkan masa submissionnye tu ke pukul 12.00 tengah malam tu...bole la sambung buat bende2 ni kat uma pulak...
kelas terakhir pukul 4.15.....ada test jugek.....chapter 3 & 4.....persediaan aku? zeroooooo.....
huh, zalim betol la......1 hari yang penuh dengan ujian! jem kepale otak ni (macam la aku study kan?hahaha)





14 MAC 2011 (ISNIN)


X sempat nak bukak blog sebab bizi ngan keje2 kat opis.....owh.......leteynye....




aduhaii...kadang-kadang rasa x larat nak keje sambil blaja....mana nak bahagi masa untuk keje, untuk kelas lagi, buat assignment lagi......x sempat nak rehat pon rasanya..tengah bujang pon da carca marba...kalo da kawen cemane ye?

tapi nak tak nak kena kuatkan jugak semangat ni....
aku kena blaja jugak! sume ni untuk ayah......aku tahu ayah suka sangat bile aku sambung blaja...die slalu bagi semangat bile aku mengadu ngan die kata aku x mampu nak buat dua-dua....tapi dia bagi dorongan kat aku supaya terus belaja.....ye, aku akan cuba....hummm..insyaAllah ayah, I will try and do my best!

ANEESZ,
kalau orang lain boleh berjaya habiskan belajar, nape ko x boleh?
kalau orang yang da kawen tu boleh sambung blaja, nape ko x boleh?
kalau orang yang da branak pinak sambung blaja, nape ko x boleh?
kalau orang lain boleh belajar sampai Master, PhD, Ir..., nape ko x boleh?
kalau orang lain boleh bahagi masa dengan baik, nape ko x boleh?
kalau orang lain boleh dapat result yang best, nape ko x boleh?
lihat la kejayaan orang sekeliling.....
k.umi - berjaya habiskan phD walaupun selepas kawen...
aqil - da buat master...
kat kelas tu ha...ramai je classmate yang da kawen n ada anak, bole je diorang blaja?
xde ape yang menghalang....pokok pangkalnye hati.....
ko da ada keluarga n bakal hubby yang supportive....
blaja je la.....kan?biar bertahun lagi pon nak habiskan blaja ni....teruskan je....



WOKEH! aku akan cuba kuatkan semangat aku.....aku nak ayah ngan mak duduk kat dalam dewan tengok aku amik segulung ijazah..aku nak bagi ijazah tu kat diorang.....aku nak tengok diorang gembira...
aku x dapat nak balas jasa diorang dengan hadiahkan rumah, x dapat nak bagi diorang duit banyak2 dengan duit gaji....tapi aku aku harap dengan kejayaan aku kelak akan membahagiakan diorang.......dunia dan akhirat....

amin....ya rabbal a'lamin...

6 budak gojes:

Arpiiz said...

owh, sibuk ke.. takpe2, anda dimaaf kan..hehehe

Miss Ekin said...

Huk3..aku sgt terharu dengan semangatmu..wehhh..aku pon nk semangat camtu...Ya Allah..kuatkan la semangat...InsyaAllah...

aneesz said...

hehehe.....teman ni bukannye blogger tegar pon arpiiz....update blog bile sempat je.... :)

aneesz said...

susa nak buat kan ekin? kite cube la ye.... i support u, u support i... hehe

laDieS inTaN said...

ehem2..teman yg suppotive,kikiki :)

aneesz said...

ekekeee....jgn le begitu....malu i... ;p